Coaching

Aanpak

Coaching is niet direct gericht op het vinden van de oplossing, maar op het ontdekken waar je naartoe wil (doel), hoe je daar kunt komen (proces) en wat daarvoor nodig is (middelen).

Ik coach meestal buiten. Als middel gebruik ik de natuur en sport, omdat de essentie van wat zich afspeelt in een jongens leven buiten gebeurt en het praat veel makkelijker. De coaching is gericht op verschillende dimensies. Hierbij gaat het om succes op de korte- en lange termijn. Korte termijn succes heeft bijvoorbeeld te maken met; veel binnen zitten wordt regelmatig buiten zijn (minstens 1 á 2 keer per week), weinig praten en reflecteren op eigen gedachten en proces wordt praten over jezelf en gedachten en ideeën kunnen onderzoeken samen met een coach. Lange termijn succes heeft bijvoorbeeld te maken met; niet weten wat te doen wordt een keuze maken en daarvoor gaan, doen alsof het je allemaal niet boeit of uitmaakt wordt vergroting van de zelfstandigheid en regie leren nemen in eigen beslissingen.

De essentie van de coaching zit in de ervaring dat jongeren zelf na gaan denken over hun proces. Vaak gebeurt dit de negatieve kant op, richting alles wat niet lukt. De insteek is daarom ook gericht op eenvoudige en haalbare stappen, om succes te ervaren en datgene waar ze goed in zijn te vergroten. Wat je aandacht geeft groeit. Om hierin te mogen veranderen heeft hij duidelijkheid nodig over wat er met hem gebeurt, een gezonde dosis humor om er de lol van te kunnen inzien en doorzettingsvermogen om hem weer op gang te kunnen brengen en in ieder geval het gevoel te geven dat wat hij doormaakt “normaal” is.

Tarieven

Een coaching traject krijgt vorm afhankelijk van de wensen, duur, inhoud en intensiviteit. Een coachtraject bevat onder andere: startgesprek, coachsessies, materiaal, uitstapjes, reiskosten, evaluaties, tussentijds contact via mail, eventuele gesprekken met school of andere instanties/professionals. Bovenstaande krijgt allemaal vorm in een plan op maat voor jullie zoon met bijpassend tarief.

Als u contact met mij opneemt, dan krijgt u dezelfde dag van mij een bericht met de vraag wanneer we een afspraak kunnen maken om te bellen. Tijdens dit gesprek wisselen we informatie uit. Jullie over hoe het gaat en ik over wat ik doe en eventueel kan betekenen voor jullie. Ook jullie zoon mag contact met mij opnemen. 06-18840318, dit contact is gratis.

Een startgesprek: Een afspraak met jullie en/of jullie zoon. Dit is een afspraak van 1,5 uur. Dit gesprek is bij jullie thuis. Als de afstand erg groot is kan het ook via Skype. Tarief voor dit gesprek is € 85,- (exclusief BTW)

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?