Voor scholen

Survival Jongerencoaching biedt onderwijsondersteuning in de vorm van leerlingbegeleiding en/of docentondersteuning. Leerlingbegeleiding richt zich meestal op; motivatie, absentie, gedrag in de klas en ondersteuning bij het vergroten van executieve functies. Docentenbegeleiding richt zich meestal op; het groepsproces, dynamiek in de klas, optimaliseren van het pedagogisch klimaat en kennisuitbreiding van de doelgroep waarmee gewerkt word. Momenteel is Survival Jongerencoaching vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin verbonden aan KSG De Breul (VO) te Zeist.

Iedere dinsdagmiddag ben ik hier van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig. Tijdens mijn werkzaamheden ga ik het gesprek aan met leerlingen die dat nodig hebben. Ik bekijk samen met deze leerlingen wat er speelt, hoe het met ze gaat in deze situatie en wat er nodig is om er verandering in aan te kunnen brengen. Leerlingen komen bij mij terecht als hun leerproces niet optimaal verloopt, meestal door een onderliggende oorzaak in hun ontwikkeling of huidige situatie, waardoor er bijvoorbeeld veranderingen kunnen optreden in hun gedrag. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld; schoolverzuim, motivatieproblemen, storend gedrag in de klas, somberheid en andere zaken.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wilt u ook uw website laten maken door Project Icarus?