Veel gestelde vragen

Als ouder is het goed om je er bewust van te zijn dat je een probleem kan zien bij je kind of je zorgen maakt, maar dat je kind dit zelf heel anders ziet. Regelmatig komt het voor dat met name ouders zich erg geholpen voelen door de gesprekken met mij, die vaak leiden tot inzicht in de situatie en praktische handvatten om beter verder te kunnen. Als gezin moet je het toch samen doen en als jullie zoon niet wil, dan betekent dat niet dat er niets kan veranderen. Omdat dit situatieafhankelijk is kunnen jullie hier het beste contact over opnemen.

De coaching heeft een standaard tarief van € 75,- ( ex. 21% BTW ) per 60 minuten.

Na zoveel ervaring kan ik daarover zeggen dat dit nooit vaststaat. Het is sterk afhankelijk van wat nodig is. Het kan variëren van 1 á 2 afspraken tot een traject van een aantal maanden.

Een gedragsverandering vraagt over het algemeen meer tijd, soms is het zo dat snel duidelijk is wat iemand bijvoorbeeld tijdelijk tegenhoudt en kan iemand met 1 of 2 sessies weer goed verder.

Nee. Ik kan niet iedereen begeleiden, ik heb mijn eigen kennis en expertise en gelukkig zitten daar grenzen aan. Over het algemeen werk ik met jongens in de leeftijd van 10 t/m 22.

Nee, mijn agenda laat dat niet toe, ik werk meestal in het midden van het land. Ik heb in bijna alle delen van Nederland collega’s die ik graag bij jullie onder de aandacht breng, omdat ik weet dat zij coachen vanuit dezelfde menselijke invalshoek als Survival Jongerencoaching hoog in het vaandel hebben staan. Neem hierover contact met me op.

Nee, ik kom naar jullie toe. Mijn ervaring is dat ontmoetingen voor jongeren en kinderen veel beter gaan als dat in hun eigen omgeving gebeurt. Als dat eenmaal goed is gegaan en ze hebben vertrouwen, kunnen we buiten aan de slag, ook dit zal bij jullie in de omgeving zijn.

Ja dat kan. Ik ben altijd bereid om het gesprek aan te gaan met mensen die de ambitie hebben om coach te worden.

Nee, de kosten voor particuliere coaching zijn voor eigen rekening. Er bestaat de mogelijkheid om via de gemeente een aanvraag te doen voor een Persoons Gebonden Budget ( PGB ), maar dit dienen jullie zelf te doen voorafgaand aan de begeleiding. Voorwaarde hierbij is dat de gemeente een akkoord geeft voor het PGB.
Bent u woonachtig in de regio Zuid Oost Utrecht, gemeente Bunnik, Zeist, Wijk bij Duurstede, De Bilt/Bilthoven of Utrechtse Heuvelrug, dan komt u misschien in aanmerking voor vergoeding via de Jeugdwet van uw gemeente. U dient zich hier dan wel aan te melden, door contact met ze op te nemen met uw Centrum voor Jeugd en Gezin of Dorpsteam.

Die kans is vrij groot, het is onmogelijk om iedereen na schooltijd in te plannen. Mijn ervaring is dat het van belang is om te kijken naar de noodzaak van de begeleiding. Als die noodzaak er is, dan is de vraag wat van belang is; alle uren op school aanwezig zijn of een stuk persoonlijke begeleiding waarin je dan 1 of 1,5 uur van school mist? Dit wordt altijd afgestemd met ouders en school.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?