Over mij

Hoi,
 
Ik ben Ralph ( 1977 ). Inmiddels begeleid en coach ik sinds 2015  jongens en hun ouders bij Survival Jongerencoaching. Nu, weet ik dat dit voor mij vanzelfsprekend is om te doen en kan ik met recht zeggen dat ik trots ben op mijn werk als jongerencoach. Hoe anders was dat toen ik zelf opgroeiend adolescent was. Veel van de zaken waar ik nu jongeren in begeleid ben ik zelf in mijn vroegere leven tegengekomen. Moeite met school, geen vervolgopleiding kunnen kiezen, afzetten tegen ouders, terugtrekken in mijn eigen wereld, motivatie missen en ADHD. 

Door ervaring weet ik dat niet kiezen stagnerend werkt, en dat wel kiezen en ontdekken dat die keuze niet juist geweest is, je ook op het juiste spoor kan zetten. Het belangrijkste wat ik daarbij geleerd heb is om in beweging te blijven. Door mijn werk als; beveiligingsbeambte, luchtmobiel soldaat en leerkracht heb ik ervaring opgebouwd met communicatie, fysiek en mentaal doorzetten, praktische oplossingen bedenken en regie nemen over je eigen leven. Toen ik ontdekte dat ik jongerencoach ben, kwam ik bij TORI terecht en heb daar een mensgerichte opleiding gevolgd, die een deel van mijn kijk op het leven veranderde, maar vooral verrijkte. Systemisch werken, lichaamsgericht coachen, innerlijke familie en andere zaken die daar aan bod zijn gekomen maken voor mij het coachen van jongeren tot een geweldig vak. Als coachprofessional mag ik een tijdje meekijken in het leven van de jongeren en hun ouders en lukt het me over het algemeen altijd wel om iets toe te voegen en inzichten met ze te ontdekken die zorgen dat ze weer in beweging komen. Als mens ben ik nuchter, realistisch, vol humor, een tikkeltje prettig gestoord, doortastend en met name erg normaal. Dat laatste is voor een deel de kracht die ik in mijn bedrijf en richting jongeren gebruik. Ik doe in hun ogen normaal tegen ze. Daar houden ze van. Ik vind het waardevol om met jongeren in gesprek te zijn, korte of langere contacten. Ze hebben altijd iets boeiends te vertellen, over hun leven en wat ze doormaken. En waar ze naar verlangen, maar wat ze vaak nog moeilijk kunnen verwezenlijken.

Deze website is gemaakt door Project Icarus!

Project Icarus is een uitdagende en leerzame plek voor jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen op het gebied van computers en ICT.

Wil je ook je website laten maken door Project Icarus?